Ambtshalve weglating van de algemene rol

30/09/2024

Op de webpagina "weglatingen" van de website www.rechtbanken-tribunaux.be is het mogelijk om via de zoekfilter een lijst van de zaken te raadplegen die wellicht van de algemene rol zullen worden weggelaten bij gebrek aan een aanvraag tot handhaving vanwege de partijen. In de lijst staan het rolnummer van de zaak en het bevoegde rechtscollege vermeld en of er al dan niet een advocaat en/of een vertegenwoordigende organisatie voor een partij optreedt.

Deze pagina komt er in overeenstemming met het koninklijk besluit van 6 september 2024 houdende uitvoering van artikel 730, § 2, a) van het Gerechtelijk Wetboek. Artikel 1 van het koninklijk besluit bepaalt dat “De elektronische openbare bekendmaking bedoeld in artikel 730, § 2, a) van het Gerechtelijk Wetboek op de website van de hoven en rechtbanken gebeurt.

Via de volgende link vindt u ook specifiek de zittingsrollen van de rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen terug met de zaken die momenteel gefixeerd staan voor weglating van de rol in december.