Zomerstage rechtenstudenten KUL – 16/09 tot 20/09

30/09/2024

In de derde week van september ontving de ondernemingsrechtbank Leuven 4 rechtenstudenten voor een kijkstage. 

Het bezoek kaderde binnen het project zomerstage van de KUL, met als opzet een eerste kennismaking te bieden met de juridische praktijk. 

De studenten werden verwelkomd op maandagochtend en kregen een rondleiding in de griffielokalen. De werking van het rechtspersonenregister werd toegelicht en de studenten werden gewezen op het praktisch belang van publicaties in het Belgisch Staatsblad. Ze namen een kijkje in het archief. De digitalisering van justitie was een logisch daaruit voortvloeiend gespreksonderwerp.

Ze woonden de zittingen van de KOIM en van de rechter-verslaggevers bij, alsook de zittingen in kort geding, en, naar keuze, de zittingen van de inleidingskamer, een pleitkamer en de faillissementskamer.

Samen met de referendarissen van de rechtbank bespraken ze een geanonimiseerd dossier en konden ze kennis nemen van het eindvonnis van de rechtbank in de desbetreffende zaak.

De rechters, griffiers, referendarissen en medewerkers van de ondernemingsrechtbank leverden met plezier een nuttige bijdrage aan de opleiding van rechtenstudenten.